נכון, יש דברים בחיים שפשוט אמורים לעבוד. כמו שהשמש זורחת בבוקר, כמו שהקפה של הבוקר מעיר אתכם לחיים, וכמו שהברז במקלחת פשוט מעביר את המים מראש הטוש לטוש היד (או להפך) בלי שום סיפורים. אבל אז, יום בהיר אחד, אתם עומדים מתחת למים, מנסים להזיז את הידית הקטנה, והיא… תקועה. לא זזה. או זזה רק קצת. פתאום השגרה הנעימה הופכת לתסכול קטן, ואז גדול, והמחשבה הראשונה שעוברת בראש היא "אוקיי, כמה התיקון הזה הולך לעלות לי?". לפני שאתם נכנסים לפאניקה או רצים לקנות סט כלים חדש לגמרי, עצרו שנייה. הבעיה הזו נפוצה יותר ממה שנדמה לכם, ולרוב יש לה פתרון. ולפעמים, עם קצת הבנה, אתם אפילו יכולים לנסות לפתור אותה לבד. או לפחות להבין בדיוק מה אתם אומרים לאינסטלטור כשהוא מגיע. אז בואו נצלול פנימה, למעמקי הברז התקוע, ונבין אחת ולתמיד מה קורה שם, מה אפשר לעשות, ומתי פשוט להרים טלפון למקצוענים.
אז למה הברז שלכם עושה בעיות, בכלל? התעלול המסתורי של המים החמים והקרים!
האמת? רוב הזמן הברזים האלה עובדים מצוין. הם מתוכננים לעמוד בלא מעט עומסים, שינויי טמפרטורה ולחץ מים. אבל כמו כל דבר בחיים, גם להם יש נקודות תורפה. בואו נדבר רגע על איך הדבר הזה בכלל עובד, כי הבנה בסיסית תעזור לכם להבין את הבעיה.
קצת רקע: מה זה בכלל ברז מקלחת "חכם"?
כשמדברים על ברז מקלחת עם "מצבים", בדרך כלל מתכוונים לברז שיש בו מנגנון שנקרא דיוורטר (Diverter). זה החלק הקטן או הידית שמזיזים כדי להחליט אם המים יצאו מראש הטוש הגדול למעלה, או מהטוש היד שאיתו שוטפים את הגוף מקרוב, ולפעמים גם מצב נוסף כמו מילוי אמבטיה או ג'טים צדדיים. הדיוורטר הזה הוא למעשה שסתום קטן בתוך גוף הברז, שפשוט "מפנה" את זרם המים לכיוון הרצוי. יש כל מיני סוגים של דיוורטרים: כפתור שמושכים או דוחפים, ידית קטנה שמסובבים, או אפילו חלק אינטגרלי מידית הטמפרטורה או הווליום של המים.
האופן שבו הדיוורטר עובד די פשוט ברמה העקרונית: יש בו חלק זז (מעין פקק, דסקית, או צילינדר) שזז ממקום למקום וסוגר פתח אחד בזמן שהוא פותח פתח אחר. החלק הזה צריך לנוע בחופשיות בתוך המנגנון שלו, והמנגנון הזה, כמו רוב מערכות האינסטלציה בבית שלנו, פוגש כל יום מיליוני ליטרים של מים.
3 סיבות נפוצות (אבל מספיק מעצבנות) לברז שנתקע בין מצבים!
עכשיו כשאנחנו יודעים מה זה הדיוורטר המסתורי הזה, קל יותר להבין למה הוא לפעמים מחליט לשבות. רוב הסיבות הן די צפויות בעולם האינסטלציה, אבל הן בהחלט יכולות לגרום לכם לגירוד בראש (ולפעמים, גם לגרום לכם להישאר קפואים תחת זרם מים קרים… או חמים מדי).
סיבה #1: אבנית, האויב השקט והלבן
אה, האבנית. כמה שהיא קטנה ובלתי מזיקה כשהיא צפה במים, ככה היא הרסנית כשהיא מתחילה להצטבר. המים בישראל, ברוב האזורים, קשים יחסית, מה שאומר שהם מכילים כמות גדולה של מינרלים כמו סידן ומגנזיום. כשהמים זורמים ומתייבשים (או מתחממים), המינרלים האלה נשארים מאחור ומצטברים בצורת אבנית.
בתוך הברז, וליתר דיוק בתוך מנגנון הדיוורטר, יש חלקים קטנים שצריכים לנוע בצורה חלקה. כשהאבנית מצטברת על החלקים האלה או בתוך המעברים הצרים, היא יוצרת חיכוך. בהתחלה זה מרגיש כמו תנועה קצת פחות חלקה. אחר כך זה נהיה קשה יותר להזיז. ובסוף? זה פשוט נתקע. לפעמים האבנית ממש בונה "גשרים" קטנים שחוסמים את התנועה לחלוטין. זה קורה בעיקר במקומות שבהם יש שינויי טמפרטורה תכופים, מה שקורה כל הזמן בברז מקלחת.
סיבה #2: בלאי טבעי – שום דבר לא חי לנצח, גם לא חלקים בברז
הברז שלכם עובד קשה. כל יום, כמה פעמים ביום, הוא נפתח, נסגר, מווסת טמפרטורה, ואם יש לו דיוורטר – גם מחליף מצבים. התנועה הזו שוחקת חלקים פנימיים. בתוך הדיוורטר יש בדרך כלל אטמים (גומיות קטנות), קפיצים, ולעיתים גם דיסקית או כדור מיוחד שאחראים על החסימה והפתיחה של המעברים. החלקים האלה עשויים מחומרים שעם הזמן, החשיפה למים, לחץ, וחום, פשוט מתבלים.
אטמי גומי יכולים להתקשות, להתייבש או להיקרע. קפיצים יכולים לאבד מהגמישות שלהם או להחליד (אם הם לא עשויים מחומרים עמידים מספיק). החלקים הנעים יכולים להישרט או להתעקם קלות. כשהחלקים מתבלים, הם לא זזים כמו שצריך, לא אוטמים כמו שצריך, וזה יכול לגרום לתקיעה של הדיוורטר, ולפעמים גם לנזילות פנימיות או חיצוניות. זה קורה בעיקר בברזים ותיקים, אבל לפעמים גם בברזים חדשים יותר אם החלקים הפנימיים לא היו באיכות הכי גבוהה שיש.
סיבה #3: בעיות "מתחת לפני השטח" – לפעמים זה לא הברז עצמו…
לא תמיד האשמה היא בברז עצמו. לפעמים, הבעיה בתפקוד הדיוורטר נובעת מסיבות חיצוניות לו, בתוך מערכת האינסטלציה של הבית. שתי הסיבות הנפוצות ביותר הן בעיות לחץ מים או סתימות חלקיות באחד הצינורות המובילים מים לברז או ממנו.
אם לחץ המים נמוך מהרגיל (למשל, בגלל תקלה נקודתית, או בעיה במערכת הביתית), זה יכול להשפיע על האופן שבו הדיוורטר פועל, במיוחד אם הוא מסוג שמבוסס על לחץ דיפרנציאלי. גם סתימה חלקית באחד הצינורות (למשל, צינור המים החמים, או הצינור המוביל מים לראש הטוש) יכולה לשבש את הזרימה ולמנוע מהדיוורטר לעבור מצב בצורה חלקה. הברז פשוט לא "מקבל" את התנאים הנכונים כדי לתפקד כמו שצריך. חשוב לציין שבעיות כאלה פחות שכיחות מאבנית או בלאי, אבל הן בהחלט אפשריות.
טוב, הבנתי שיש בעיה. מה הצעד הראשון לפני שמפרקים הכל?!
אל תיבהלו. לפני שאתם רצים להביא את ארגז הכלים ולהפוך את חדר האמבטיה לשדה קרב, יש כמה דברים פשוטים שאפשר לבדוק. המטרה היא להבין מה בדיוק קורה, ואולי לגלות שהפתרון הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם. ואם לא, לפחות תדעו למה אתם קוראים לאיש מקצוע.
בדיקה ויזואלית וחמש שניות של מחשבה
קודם כל, תסתכלו טוב על הברז. האם אתם רואים משהו חריג? יש אבנית שמצטברת מבחוץ, במיוחד סביב הכפתור או הידית של הדיוורטר? האם הידית או הכפתור נראים עקומים, רופפים, או שבורים? לפעמים בעיה ויזואלית פשוטה יכולה לתת לכם רמז. תנסו להזיז את הדיוורטר בעדינות. האם הוא זז קצת ואז נתקע? האם הוא בכלל לא זז? האם הוא מרגיש רופף מדי?
נסו להפעיל את הברז במצבים השונים (ככל שזה אפשרי). מאיפה המים יוצאים? רק מהטוש למעלה? רק מטוש היד? משניהם בו זמנית? לפעמים דיוורטר תקוע לא אומר שהמים לא יצאו בכלל, אלא שהם יצאו מהמצב הלא נכון, או משני המצבים יחד (סימן קלאסי לדיוורטר שצריך החלפה או ניקוי רציני).
האם זה סתם נתקע, או נשבר לגמרי? המבחן הקטן
יש הבדל משמעותי בין מנגנון שפשוט "נתפס" בגלל אבנית או לכלוך, לבין מנגנון שבור בפנים. איך מבדילים? נסו להזיז את הדיוורטר עם קצת יותר כוח, אבל עדיין בעדינות! אל תשתמשו בפלייר ואל תפעילו כוח מטורף שישבור את החלקים מחוץ לברז. רק לחיצה או משיכה קצת יותר נחושה. האם אתם מרגישים התנגדות קשיחה כאילו משהו חוסם לחלוטין? או שזו יותר תחושה של חיכוך גס? האם אתם שומעים קליק או רעש שבירה כשאתם מנסים?
אם אתם מרגישים התנגדות הדרגתית והדבר זז ממש קצת, זה יכול להעיד על הצטברות אבנית או לכלוך. אם אין תנועה בכלל, או אם אתם שומעים רעש של שבירה קטנה כשניסיתם להזיז, או אם החלק של הדיוורטר פשוט מסתובב בחופשיות בלי להשפיע על זרימת המים – זה סימן שהמנגנון הפנימי כנראה שבור ודורש החלפה.
רגע, רגע… האם אפשר לטפל בזה לבד? 5 טיפים של עשה זאת בעצמך (שכנראה לא יפגעו לכם בבית)
אוקיי, אז בדקתם והבנתם שיש מצב שזה לא שבור לגמרי, אלא סתם תקוע. יש כמה דברים פשוטים יחסית שאפשר לנסות לבד. שימו לב: לפני שאתם מתחילים לעשות משהו, סגרו את ברז המים הראשי לדירה! זה הדבר הכי חשוב כדי למנוע הצפה קטנה (או גדולה). אם אתם לא יודעים איפה ברז המים הראשי, אולי כדאי לחשוב שוב על לעשות את זה לבד… אבל נניח שאתם יודעים איפה הוא. אז הנה כמה ניסיונות ראשוניים:
טיפ #1: ניקוי אבנית ראשוני – לפעמים קצת חומץ עושה פלאים!
אם נראה שיש הצטברות אבנית מבחוץ, או אם אתם חושדים שזה הגורם לתקיעה, אפשר לנסות לנקות. אפשר להשתמש בחומר מסיר אבנית ייעודי לברזים, או בתמיסה של חומץ לבן ומים (חלקים שווים). טבלו מטלית בתמיסה הזו ועטפו איתה את החלק של הדיוורטר. השאירו את זה למשך שעה-שעתיים (או יותר במקרה של אבנית עקשנית), ואז נסו בעדינות לנקות עם מברשת שיניים ישנה ולשטוף. לפעמים זה מספיק כדי לשחרר את האבנית החיצונית שמפריעה לתנועה.
אם הדיוורטר הוא כפתור שמושכים החוצה, אפשר לנסות למשוך אותו עד הסוף (אם אפשר), לרסס קצת מסיר אבנית או חומץ לתוך הרווח שנפתח סביבו, לדחוף אותו פנימה ולהוציא אותו שוב ושוב בעדינות כדי לנסות "לשטוף" את האבנית מבפנים. זה לא תמיד עובד, אבל שווה ניסיון.
טיפ #2: שימון קל – קצת "דחיפה" ידידותית
אם אתם מצליחים להזיז את הדיוורטר קצת, אבל הוא עדיין מרגיש תקוע או שיש לו חיכוך, ייתכן ששימון קל יעזור. השתמשו רק בחומר סיכה על בסיס סיליקון שמתאים לשימוש עם גומי ופלסטיק וגם עמיד במים (לא ספריי שמן רגיל כמו WD-40! זה יכול לפגוע באטמים). אם אתם מצליחים להגיע איכשהו לחלקים הנעים של הדיוורטר (לפעמים יש רווח קטן סביב הידית או הכפתור), מרחו כמות קטנה של חומר סיכה. נסו להזיז את הדיוורטר קדימה ואחורה בעדינות כדי לפזר את חומר הסיכה. לפעמים זה פשוט עניין של חיכוך יבש.
טיפ #3: בדיקת לחץ מים (קלה)
פתחו ברז אחר בבית (כיור בחדר אמבטיה אחר, או ברז המטבח) ובדקו אם לחץ המים נראה רגיל. אם בכל הבית לחץ המים נמוך משמעותית מהרגיל, ייתכן שהבעיה רחבה יותר מברז המקלחת, וזה יכול להשפיע גם על הדיוורטר. זה לא משהו שתוכלו לתקן לבד, אבל זה נותן רמז לסיבת הבעיה.
טיפ #4: נשימה עמוקה ונסו שוב בעדינות… לפעמים הכל עניין של טיימינג
אחרי שניסיתם את הניקוי והשימון הקל, חכו קצת. לפעמים החומרים צריכים לעבוד. פתחו את המים (אחרי שסגרתם את הברז הראשי, כמובן, ועכשיו פתחתם אותו חזרה) ונסו שוב להזיז את הדיוורטר. לפעמים, אחרי שהאבנית התרככה קצת או שהחלקים קיבלו קצת חומר סיכה, הברז "משתכנע" לעבור מצב. נסו בעדינות, בלי כוח רב מדי. לפעמים זה פשוט עניין של סבלנות וטכניקה עדינה.
טיפ #5: מתי להרים ידיים? (רמז: לפני ששוברים משהו!)
הניסיונות לעשות זאת בעצמכם מיועדים למקרים פשוטים יחסית של אבנית או חיכוך קל. אם אחרי שניסיתם את כל הטיפים האלה, הדיוורטר עדיין תקוע או לא פועל כמו שצריך, או אם אתם חוששים לגרום נזק לברז או לצנרת – זה בדיוק הזמן להפסיק. לנסות לפרק ברז מקלחת מודרני, במיוחד אם הוא אינטגרלי (כלומר, חלק ממערכת הברז שמותקנת בתוך הקיר), יכול להיות משימה מסובכת. אפילו החלפה של חלק קטן כמו הדיוורטר עצמו דורשת ידע ספציפי וכלים מתאימים. עדיף לעצור לפני שאתם גורמים נזק רציני יותר שעולה הרבה יותר לתקן.
מתי ברור שצריך איש מקצוע? 4 סימנים שצועקים "אל תתעסקו לבד!"
יש מצבים שבהם הברז התקוע הוא רק הסימפטום, והבעיה האמיתית עמוקה יותר, או פשוט דורשת מומחיות וכלי עבודה שאין לרובנו בבית. הנה כמה סימנים מובהקים לכך שהגיע הזמן להרים טלפון לאינסטלטור מוסמך:
סימן #1: אין תנועה בכלל, לא משנה כמה ניסיתם
אם ניסיתם להזיז את הדיוורטר בעדינות, וגם עם קצת יותר נחישות (אבל בלי כוח ברוטלי), והוא פשוט מסרב לזוז אפילו מילימטר – זה סימן שהמנגנון הפנימי ככל הנראה חסום לחלוטין על ידי אבנית קשה, או שחלק פנימי שבור לגמרי ונתקע במקום. ניסיון בכוח יתר כנראה רק ישבור דברים נוספים.
סימן #2: שומעים "קליקים" או חריקות מוזרות
כשאתם מנסים להזיז את הדיוורטר, אם אתם שומעים קולות מוזרים של שבירה, קליקים חזקים שמרגישים לא טבעיים, או חריקות מתכתיות – זה אינדיקציה ברורה לכך שחלק פנימי ככל הנראה שבור או מעוות. איש מקצוע ידע לזהות את סוג הרעש ולהבין איזה רכיב ספציפי התקלקל.
סימן #3: יש נזילה! מים מטפטפים איפה שלא אמורים
אם בנוסף לדיוורטר התקוע, אתם מבחינים בנזילה מהברז עצמו (לא מראש הטוש או מטוש היד, אלא מגוף הברז, מהקיר, או מהידיות), זה סימן שמשהו בתוך המנגנון הפנימי נפגע או שהאטמים נכשלו. דיוורטר תקוע יכול לפעמים לגרום לנזילות, ונזילות בהחלט דורשות טיפול מקצועי מהיר כדי למנוע נזקי מים רציניים לקירות או לרצפה.
סימן #4: פירוק הברז נראה לכם כמו מדע בדיוני
האמת? זה לגמרי בסדר לא לדעת איך לפרק ברז מודרני, במיוחד אם הוא מעוצב ומורכב. אם אתם מסתכלים על הברז ולא רואים שום בורג או דרך ברורה לפתוח אותו, או אם עצם המחשבה על להתעסק עם צנרת מים גורמת לכם לחשוב על הצפה בבית – זה סימן ברור שהעבודה הזו לא בשבילכם. לא כל עבודת אינסטלציה דורשת דוקטורט, אבל היא דורשת ידע בסיסי, כלים נכונים וניסיון כדי לא לעשות נזק. לפעמים, הידע מתי לא לעשות משהו לבד הוא הידע החשוב ביותר.
מה הקסם שאינסטלטור מביא לשולחן? הצצה מאחורי הקלעים
אז מה בעצם איש מקצוע עושה שאתם לא יכולים לעשות לבד (או לפחות, לא בביטחון ובמהירות)? בואו נראה למה שווה להזמין מומחה כשהברז עושה בעיות.
אבחון מדויק: לגלות את הבעיה האמיתית בדקה
אינסטלטור מנוסה ראה כנראה מאות ואלפי ברזים תקולים. הוא יודע לזהות את הסימפטומים, לשאול את השאלות הנכונות, ולעיתים קרובות כבר ממבט ראשון או מניסיון הזזה קצר, הוא ידע להגיד לכם מה בדיוק הבעיה: אבנית, בלאי של חלק ספציפי, או אולי בכלל בעיה בלחץ המים. אבחון מהיר ומדויק חוסך זמן וכסף (במקום לנסות "לנחש" ולרכוש חלקים לא נכונים).
כלים מיוחדים: לא רק מפתח שוודי גדול!
תיקון ברזים מודרניים דורש לעיתים קרובות כלים ספציפיים: מפתחות מיוחדים, חולצי ברגים שלא נראים לעין, כלים לניתוק צנרת גמישה, וציוד עדין שלא מופיע בארגז הכלים הסטנדרטי של רובנו. איש מקצוע מגיע מצויד בכל מה שצריך כדי לבצע את העבודה בצורה יעילה ובטוחה.
ידע וניסיון: לדעת איזה חלק להחליף (ולא לשבור בדרך)
ברזים שונים ומנגנונים שונים דורשים חלקים שונים. אינסטלטור טוב יודע לזהות את סוג הברז, את סוג הדיוורטר, ואיזה חלק ספציפי דורש החלפה. הוא גם יודע איך לפרק את הברז מבלי לשבור חלקים עדינים אחרים, איך להחליף את החלק הפגום (קרטרידג' דיוורטר, אטמים, קפיץ), ואיך להרכיב הכל בחזרה בצורה שתבטיח שהברז יעבוד כמו חדש ולא ידלוף. הניסיון הזה שווה הרבה.
פתרונות לטווח ארוך: לא רק תיקון "פלסטר"
בניגוד לניסיונות תיקון עצמי שיכולים להיות פתרון זמני (למשל, ניקוי אבנית חיצוני בלבד), איש מקצוע יספק פתרון יסודי. הוא ינקה את האבנית מתוך המנגנון (אם זו הבעיה), יחליף חלקים בלויים בחלקים חדשים (איכותיים!), וידאג שהכל מותקן כמו שצריך. התוצאה היא ברז שעובד בצורה אמינה לאורך זמן, במקום להיתקע שוב בעוד חודש או חודשיים.
בנוסף, אינסטלטור יכול גם לבדוק אם יש בעיות נוספות בצנרת שמשפיעות על הברז (כמו שאמרנו, לפעמים הבעיה היא לא רק בברז), ולהציע פתרון כולל.
בקיצור, הזמנת איש מקצוע כשהבעיה מעבר לתיקון קוסמטי חוסכת לכם זמן, תסכול, וכסף בטווח הארוך. ואל תשכחו – חברת אינפרטסט, שמתמחה בין היתר באיתור נזילות ועבודות אינסטלציה מורכבות, היא בדיוק הכתובת הנכונה לבעיות מהסוג הזה. יש להם את הידע, הניסיון והכלים לפתור את הבעיה ביעילות ובמקצועיות.
שאלות ותשובות מהשטח: כל מה שרציתם לדעת (ולא העזתם לשאול את עצמכם במקלחת)
שאלה: כמה זמן לוקח בדרך כלל תיקון כזה?
תשובה: תיקון דיוורטר תקוע על ידי אינסטלטור מנוסה בדרך כלל לוקח בין חצי שעה לשעה וחצי, תלוי במורכבות הברז ובמידת הנזק או הצטברות האבנית. אם נדרשת החלפת חלק ואין לו אותו במקום, זה עשוי לקחת קצת יותר זמן עד שישיג את החלק המתאים.
שאלה: האם זה מסוכן להשתמש בברז כשהדיוורטר תקוע?
תשובה: אם אין נזילה מהברז עצמו, השימוש בדרך כלל לא מסוכן, פשוט לא נוח (כי אתם תקועים על מצב אחד). אבל אם יש נזילה או אם ניסיתם בכוח ושברתם משהו, חשוב לסגור את ברז המים הראשי או את השיבר לחדר האמבטיה ולהזמין איש מקצוע. נזילות לא מטופלות יכולות לגרום לנזקי מים משמעותיים.
שאלה: האם האבנית יכולה להרוס לגמרי את הברז?
תשובה: אבנית לבד לא תמיד "הורסת" לגמרי, אבל היא בהחלט יכולה לגרום לבלאי מואץ של החלקים הפנימיים (אטמים, קרטרידג'ים) עד כדי כך שהם מפסיקים לתפקד ודורשים החלפה. הצטברות כרונית של אבנית לאורך שנים בהחלט מקצרת את חיי הברז ומגדילה את הסיכוי לתקלות.
שאלה: האם אחרי שהאינסטלטור יתקן, הברז ייתקע שוב בעתיד?
תשובה: אינסטלטור יחליף חלקים פגומים או ינקה את הברז בצורה יסודית, מה שאמור להחזיר אותו לתפקוד תקין. עם זאת, אם איכות המים באזורכם קשה מאוד (הרבה אבנית), והרגלי השימוש או התחזוקה לא ישתנו, הבעיה עלולה לחזור בעתיד. תחזוקה מונעת וניקוי תקופתי יכולים לעכב משמעותית את חזרת הבעיה.
שאלה: כמה עולה בדרך כלל תיקון כזה?
תשובה: עלות התיקון משתנה בהתאם למורכבות הברז, סוג הדיוורטר, החלק שצריך להחליף (קרטרידג' חדש יכול להיות יקר יותר מאטמים), ועלות העבודה של האינסטלטור. אי אפשר לתת מחיר מדויק בלי לראות את הברז הספציפי והבעיה, אבל לרוב זה יהיה זול יותר מהחלפת כל הברז.
מניעה זה שם המשחק: 3 הרגלים קטנים שיחסכו לכם כאב ראש ענק!
אז איך אפשר להימנע מהתקלה הזו מלכתחילה, או לפחות לדחות אותה כמה שיותר? כמו בהרבה תחומים בחיים, מניעה היא המפתח. אימוץ כמה הרגלים פשוטים יכול לעשות הבדל עצום.
הרגל #1: ניקוי תקופתי (עדיף מחומרי ניקוי ייעודיים)
מעבר לניקוי האמבטיה הכללי, כדאי להקדיש תשומת לב מיוחדת לברזים. אחת לכמה שבועות או חודשים (תלוי בקשיות המים באזורכם), נקו את הברזים, כולל את הדיוורטר, מחומרים מסירים אבנית שמתאימים לברזים (יש כאלה שלא פוגעים בגימור הכרום או בניקל). זה יעזור למנוע הצטברות קשה של אבנית על החלקים הנעים וישמור עליהם חלקים.
הרגל #2: שימוש עדין (הברז הוא לא ידית של טנק!)
אל תפעילו כוח מופרז על הידית או הכפתור של הדיוורטר. אם הוא מרגיש קצת תקוע, נסו להזיז אותו בעדינות רבה יותר. תנועה חלקה ומדודה עדיפה על דחיפות חזקות שעלולות לשבור את המנגנון הפנימי, במיוחד כשהוא כבר קצת בלוי או עם אבנית.
הרגל #3: שימו לב לשינויים קטנים (וצלצלו לפני שזה מחמיר)
אם אתם מבחינים שהדיוורטר מתחיל להיות קצת פחות חלק בתנועה, שצריך להפעיל עליו קצת יותר כוח מבעבר, או שהוא לא מעביר את המים בצורה מושלמת (למשל, יוצאים מים גם מהמצב הלא פעיל), אל תחכו שזה יחמיר. לפעמים טיפול קטן בשלב מוקדם, כמו ניקוי יסודי על ידי איש מקצוע, יכול למנוע תקלה מלאה והחלפה יקרה יותר של חלקים. זיהוי מוקדם ותגובה מהירה תמיד עדיפים.
אז בפעם הבאה שהברז שלכם במקלחת מחליט להיות "בעייתי" ולא לעבור מצבים, זכרו את הדברים שלמדנו. קחו נשימה עמוקה, בדקו את המצב, נסו את הטיפים הפשוטים של עשה זאת בעצמך אם אתם מרגישים בנוח, אבל הכי חשוב – דעו מתי להזמין איש מקצוע. לפעמים, הפתרון הכי טוב והכי משתלם הוא פשוט לפנות למומחים שיודעים בדיוק מה לעשות, ובאופן שקט, יעיל, ומקצועי, יחזירו לכם את השגרה המקלחתית הנעימה.